Here is an awesome Lithuanian traditional dish called "
Svilpikai" (pronounce as "shvilpikai").
But, the key is the sauce!
Here it is an excerpt of how to do it, in Lithuanian language (just use google translator): "Kol švilpikai kepa, ruošiame padažą. Virusius grybus nusunkiame, skystį pasiliekame, grybus sukapojame. Vieną svogūną smulkiai sukapojame ir pakepiname poroje šaukštų sviesto ant vidutinės ugnies, kol ims truputį gelsti. Tiksliai kiek laiko nepasakysiu, gal 10 minučių, bet tikslumas čia ir ne taip svarbu. Į pakepintus svogūnus įmaišome šaukštą miltų, viską nuolat maišydami pakepiname apie minutę, ir tada supilame skystį nuo grybų. Gerai išmaišome, kad nebeliktų miltų gabaliukų ir masė taptų daugmaž vienalyte, tuomet pilame pieno. Vėlgi, iš akies, kad suskystėtų, apie stiklinę-pusantros. Vis maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės maždaug iki kefyro tirštumo, bet jau čia kaip kam patinka. Beriame druskos, šviežiai maltų pipirų, suberiame sukapotus grybus. Išmaišome, pakaitiname dar porą minučių, ir viskas, padažas paruoštas."
No comments:
Post a Comment